Mic dejun aspectuos

Un fel de frittata cu ardei. Merita incercat chiar daca pare cam elaborat pentru un mic dejun. Recomandat pentru diminetile de weekend cand ne intram mai greu in ritm.

INGREDIENTE:

1 ardei gras rosu
1 ou
1 lingura smantana
50 g Kaiser
50 g cascaval
50 g ceapa verde
20 g faina
2 masline
1 lingura sos tomat

PREPARARE:

Se taie partea superioara a ardeiului gras sub forma de palarie si se pune de-oparte. Intr-o tigaie cu foarte putin ulei se caleste ceapa impreuna cu kaiserul taiat cubulete mici. Se bate oul, se adauga smantana si faina, se mixeaza bine. In compozitia obtinuta se adauga ceapa si kaiserul calite si de asemenea cascavalul taiat cubulete mici.  Se umple ardeiul gras cu compozitia obtinuta si se da la cuptor la foc mediu circa 20 min. In acest timp se amesteca regulat compozitia din ardei pentru omogenizarea si coacerea ei uniforma.

Pe o farfurie se aplica o singura de sos tomat si maslinele taiate rondele, pentru décor, ca in imaginea de mai jos.

Se serveste obligatoriu iubitei la pat insotita de o cana savuroasa de cafea sau un suc natural de citrice !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s