Mancarica de fasole (tucara) cu piept de pui

fasole_verdeNu pot sa trec pe langa  tarabele pline de verdeturi fara sa-mi lasa gura apa la vederea minunatelor pastai fragede de fasole noua, tucara cum ii spune mama. Si cand mai vad ca altii mi-au si luat-o inainte pregating prima mancarica de fasole noua pe anul asta, ma pun pe treaba :

Ingrediente intru indestularea a 4 oameni:

Cam 800 de grame de pastai de fasole subtirele

4-5 catei de usturoi mai grasani

4 rosii parguite

1 piept de pui dezosat

Marar proaspat din gradina

Boia sau paprika, sare

 

Preparare :

Mancare de fasole verdeSepune apa la fiert intr-o oala mai marisoara, cat sa incapa in ea toata fasolea. Cand apa da in clocot, adaugati cu grija  pastaile si lasati-le sa se opareasca bine vre-un sfert de ora. Dupa ce s-au inmuiat bine, le strecurati si le lasati sa se odihneasca.

In apa care a fiert se pun rosiile si se tin acolo cam 5 minute. Se scot si se curata usurel de coaja, se taie cubulete si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie puneti putin ulei la incins. Rumeniti usturoiul, apoi adaugati pastaile, un pahar cu apa,  si amestecati bine bine. Adagati rosiile, sare, boia iute sau dulce dupa cum va e preferinta,  si mararul tocat marunt. Se mai tine totul la foc mic cam 10 minute sa se patrunda aromele.

Pieptul de pui il portionam in 4, il batem bine sa se fragezeasca si il condimentam dupa preferinta (boia, piper, coriandru, chimen). Il frigem bine pe plita.

Se aseaza totul frumos in farfurie dupa inspiratie J

Pofta mare !

 

Sursa imagine antet: http://www.gradinamea.ro/Fasole_verde_2796_545_1.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s