Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umplutiSimplu si rapid, cand vrei sa impresionezi sau pur si simplu sa gatesti ceva usor. Pentru varianta vegetariana ignorati sunca 🙂

Ingrediente:

4-5 cartofi mai mari si cu o forma cat de cat regulata

3-4 linguri zdravene de smantana sau iaurt

ceapa verde (sau o ceapa alba)

bacon (cat doriti)

cascaval

branza telemea

marar sau patrunjel sau chimen pentru varianta fara carne in care folositi numai branzeturi

Preparare:

Spalam bine cartofii si ii fierbem in coaja cu putina sare. Ii decojim si ii taiem in jumatati. “Scobim” in fiecare jumatate astfel incat sa facem loc pentru umplutura.

Punem miezul din cartofi intr-un bol, adaugam smantana, bacon-ul taiat marunt, branza rasa, ceapa tocata, mararul sau patrunjelul tocat si putina sare. Amestecam bine ca sa obtinem o pasta gustoasa. Umplem cu aceasta fiecare cartof. Radem peste fiecare cascaval sau asezam o feliuta subtire.

Incingem cuptorul si lasam cartofii la copt cam 15 min. Mmmmm 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s