Tort cu crema de fructe

Un tort extrem de usor de facut si de mancat. Crema parfumata din fructe este potrivita pentru deserturi de toate felurile in orice anotimp. Pentru aceasta crema am folosit visine insa se pot folosi aproape orice fructe: zmeura, capsuni, merisoare etc.

tort fructe

Ingrediente pentru blat:

4 oua

200 g faina

200 g zahar

200 g unt sau margarina

un plic praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:

500 ml frisca lichida

1 plic intaritor de frisca

1 plic gelatina

4-500 g fructe crude sau congelate  (in aceasta reteta, visine)

300 g zahar (puteti pune dupa gust)

250 g mascarpone (optional daca vreti o crema mai consistenta)

fructe confiate pentru decor

Preparare:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma. Se aduce untul/margarina la temperatura camerei apoi intr-un bol se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si faina si se amesteca bine. Eu am folosit mixerul cu functia pentru aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca bine.

Se aseaza in tava de tort hartie pentru copt care se fixeaza ungand-o cu putin ulei/unt. Se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul. Se toarna compozitia in tava si se lasa la copt 15-20 min. Dupa ce e scoasa din cuptor se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 foi astfel inca la mijloc sa vina crema.

Crema:

Intr-un pahar cu putina apa calduta punem gelatina si o lasam cam 10 minute sa se dizolve.

Intr-o craticioara punem fructele, impreuna cu un pahar cu apa si lasam pe foc pana cand incep sa fiarba. Luam de pe foc. Separam fructele de sucul ramas si incorporam gelatina. Adaugam restul de zahar peste fructe si transformam totul intr-un piure cu ajuorul mixerului.

Adaugam in suc 100 g zahar in siropul ramas si fierbem din nou, amestecand pentru a obtine un sirop. Luam de pe foc si dam la racit.

Batem frisca impreuna cu pliculetul de intaritor. Adaugam peste ea piure-ul de fructe si amestecam. Adaugam mascarpone si zahar daca mai este nevoie (aici depinde mult si de fructe, visinele sunt mai acre de ex.). Mixam totul pana otinem o spuma omogena.

Lasam la rece cca 20 min.

Intre timp cu sucul ramas de la fructe insiropam fiecare foaie a blatului. Adaugam crema intre foi si ornam dupa preferinta.

Advertisements

One thought on “Tort cu crema de fructe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s