Prajitura cu foi de napolitana

O reteta de desert foarte utila daca nu ai decat o ora la dispozitie si nu vrei sa mai pornesti cuptorul. Multumesc Laviniei, la ea am mancat prima data si datorita ei m-am hotarat sa o incerc. Succes total!

prajitura napolitanaIngrediente:

4 foi de napolitana

500 g zahar

250 g unt sau margarina

esenta de rom

150 g nuci

3 oua

Preparare:

Incepem cu pregatirea ingredientelor. Se aduce untul la tempertura camerei. Se macina nuca.

Jumatate din cantitatea de zahar se amesteca cu untul, ouale si nuca pana cand zaharul se topeste si se obtine o crema. Se adauga esenta de rom.

Intr-o craticioara se pune la topit restul de zahar, la foc mic. Este foarte important ca focul sa fie cat mai mic, altfel zaharul se va prinde si va deveni amar. Dupa ce tot zaharul s-a topit, se adauga amestecul cu nuca. Se mai tine pe foc cateva minute.

Cu o lingura intinde un strat de crema peste prima foaie de napolitana pe partea ce mai neteda. Punem deasupra urmatoarea foaie si repetam operatiunea pana la terminarea foilor. Ultima foaie se pune cu partea mai grunjoasa in sus.

Se aseaza o greutate peste foi pentru a se compacta si a se “lipi” (ex. o tava umpluta cu apa). Se lasa la rece cateva ore, minim 5, preferabil o noaptea/zi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s