Banana bread (chec cu banane)

Bananele sunt foarte populare in perioada asta, pana sa apara fructele de sezon, am observat ca o multime de retete clasice revin “la moda”.  Una dintre ele este Banana bread, sau chec cu banane, foarte raspandit in statele anglofone. Mai jos este o reteta testata si foarte usor de facut.

Chec bananeIngrediente:

300 g faina

250 g zahar

100 g unt

2 oua

2 banane foarte bine coapte

1 pliculet de praf de copt

o lingurita de scortisoara

o fiola de esenta de vanilie

un varf de cutit de sare

100 g nuci sau alune macinate (optional)

Preparare:

1. Pregatim: punem untul sa se topeasca (nu trebuie sa fie lichid, doar cremos); incingem cuptorul; pasam bananele cu o furculita ca pe piure;

2. Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, sarea, scortisoara (si nucile daca e cazul).

3. Intr-un alt bol amestecam ingredientele umede: batem ouale si turnam peste ele untul, esenta de vanilie, bananele. Amestecam bine.

4. Amestecam continutul ambelor boluri in unul singur. Amestecam pana la omogenizare. Atentie! nu amestecati cu mixer electric, va iesi o un chec mult prea dens, cu aspect de cauciuc.

5. Tapetam cu unt forma de copt. Asezam o foaie de hartie de copt. Tapetam din nou cu unt interiorul foii. Turnam compozitia si o lasam la cuptor aprox. o ora. Dupa ce o scoatem din cuptor, putem introduce o scobitoare, care daca va iesi fara urme de aluat, indica faptul ca s-a copt suficient. Lasam sa se raceasca in forma cca 10 min dupa care inca jumatate de ora afara din forma, pentru a putea fi taiat mai usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s