Spuma de zmeura

Chiar daca aveti un program aglomerat, sigur veti gasi 15 minute pentru acest desert. E plin de zmeura in piete, la supermarketuri, in gradini. In loc de zmeura puteti folosi si capsuni, visine, cirese. In plus nu prea e nevoie de o reteta in adevaratul sens al cuvantului pentru desertul asta, poate doar in privinta cantitatilor.

Spuma fructeIata de ce aveti nevoie:

1 cana de zmeura

2/3 cani zahar (puteti pune mai mult sau mai putin in functie de preferinte)

1 albus de ou

zmeura pentru decor

Preparare:

Spalam bine zmeura. Separam albusul de galbenus. Amestecam intr-un bol zmeura, zaharul si albusul de ou. Amestecam cu mixerul 5-10 min pana cand spuma capata consistenta si nu mai curge din bol atunci cand il intoarcem. Aceasta operatiune poate sa ia mai mult sau  mai putin timp in functie de cat de zemoasa e zmeura sau de cat de mult zahar punem.

Lasati spuma la frigider cca 1 h si serviti rece.

Sfat: Nu incercati sa inlocuiti zaharul cu alt indulcitor. Zaharul va interationa cu albusul conferindu-i aspectul de bezea, contribuind la intarirea spumei.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s