Cornulete cu gem

Cornulete cu gemTot e vremea de facut gemuri. Si o data facute trebuiesc testate 🙂  Aluatul fraged din reteta urmatoare se combina uimitor cu parfumul gemului. Ca sa nu mai spun ca si pastrate cateva zile isi mentin aceasi savoare.

Ingrediente cornuleteIngrediente:

450 g faina

200 g unt

200 mascarpone

1 lamaie

esenta de migdale

jumatate de lingurita sare

zahar farin pentru ornat

Preparare:

Aluat fraged1.Se amesteca intr-un vas faina cu untul pana se inglobeaza untul. Se adauga mascarpone, zeama de la lamaie si sarea si cateva picaturi de esenta de migdale. Se framanta pana devin o coca solida.
2. Se modeleaza ca un “salam”, cu diametru de 7 cm. Se infasoara in plastic si se lasa la frigider (nu pe gratar ci pe o suprafata plana) cel putin 2 h (se poate lasa si peste noapte, cu cat mai mult cu atat mai bine).

Aluat fraged cornulete3. Se taie din aluat rondele de cca 3 cm grosime. Se intind cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina pana se obtine o foaie rotunda. Rotundul se taie in 8 triunghiuri egale (cruce, apoi opturi).

Cornulete4. Fiecare triunghi se umple cu gem (nu foarte mult, cam jumatate de lingurita) si se ruleaza ca o sarma.

5. Se lasa la cuptor cca 30 min la foc mic.

Se pudreaza si se servesc. Pofta buna 🙂

Advertisements

One thought on “Cornulete cu gem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s