Placinta cu dovleac

Reteta de astazi e o reteta de oameni comozi. Cel mai greu lucru la reteta aceasta e curatatul dovleacului si trebuie sa recunosc ca asta nu-mi place defel. Dar au iesit niste minunatii de placinte.

Placinta dovleacIngrediente pentru cc 24 de bucati:

1 pachet de foi de placinta

2 – 2,3 kg dovleac (intreg – dupa curatare se mai reduce cantitatea)

300 g zahar – sau dupa gust (depinde si de cat de copt este dovleacul, daca e foarte dulce si copt puneti mai putin)

nuca (optional)

scortisoara

nucsoara

50 g unt

unt si ulei pentru uns tava

1 ou

Preparare:

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare sau il maruntim in mixer.

Intr-o oala incapatoare punem cele 50 de g de unt pe care il topim, adaugam dovleacul si zaharul. Tinem pe foc cca 15 min amestecand incontinuu. Adaugam o lingurita de scortisoara si 1/2 lingurite nucsoara. Daca vrem si nuca, adaugam si nuca macinata. Mai tinem pe foc 1 minut, apoi lasam sa se raceasca bine compozitia.

Vom face rulouri din cate 3 foi. intindem o foaie, o ungem cu unt sau putin ulei, intindem a doua foaie si procedam la fel, apoi adaugam a treia foaie. Intindem un strat de compozitie din dovleac (la fel ca pentru clatite), avan grija sa ajunga compozitia pana la margini. Apoi rulam exact ca la clatite.

placinta dovleacBatem oul, si intindem cu o pensula pe deasupra rulourilor. Aceasta va face ca foile sa nu ramana uscate si scorojite la suprafata.

 

Incingem cuptorul. Asezam hartie de copt in tava si ungem tava cu unt sau ulei. Asezam rulourile si lasam placintele sa se coaca 30-40 minute (mai verificati intre timp – depinde foarte mult de cuptor).

Inainte la placinte 🙂

 

placinta dovleac

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s