Brownie cu Nutella (negresa cu Nutella)

brownieCea mai incredibil de simpla si fara gres reteta de brownie pe care ati incercat-o vreodata. Dureaza efectiv 10 minute prepararea si nu aveti nevoie decat de 3 ingrediente. Pur si simplu nu are cum sa nu iasa de-li-cioa-sa:

Ingrediente: 

Un borcan de Nutella (400 g)

4 oua

100 g faina

Preparare:

  1. Se incinge cuptorul la 350 de grade

  2. Se bat ouale (atat albusul cat si galbenusul) cu mixerul timp de aprox 5 minute pana devin destul de dense si isi tripleaza volumul – cam ca o smantana groasa. Se adauga faina si se amesteca pentru alte cateva secunde.

  3. Se tine Nutella in cuptorul cu microunde aprox 1 minut, pentru a se inmuia: dupa 30 de secunde oprim si amestecam, apoi lasam pentru restul de 30 de sec.

  4. Adaugam Nutella peste oua si amestecam inca un minut pentru omogenizare.

  5. Punem totul intr-o tava si lasam la cuptor la foc mediu cca 30 de minute.

Acum fiind o reteta americana am obiectiile mele pe care le voi pune in aplicare urmatoarea data cand o prepar:

  • cuptorul cu microunde poate fi inlocuit cu mai sanatosul bain-marin pentru a topi crema de ciocolata

  • faina americanilor nu e tocmai pura, contine ingrediente pentru coacere si afanare (de asta nici nu se gaseste la raionul de produse de baza ci la patiserie). Data viitoare voi adauga putin bicarbonat.

  • sigur sigur Nutella poate fi inlocuita cu crema de cacao facuta in casa. Avantajul e ca pe Nutella o iei direct de pe raft fara sa te mai chinui.

brownieEt voila! Acestea fiind zise va las sa incercati!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s