Fursecuri cu gem

fursecuri gemNu ati mai mancat demult fursecuri asa bune. Sunt delicioase proaspat scoase din cuptor dar si dupa o zi, cand se fragezesc. Sunt dulci si parfumate si va trebui sa va impuneti sa va opriti din mancat. O noua reteta inventata de mama si testata. Good job, mom!

Ingrediente:

500 g faina

1 pachet de unt

200 g smantana

3 galbenusuri si un ou intreg

zahar pudra pentru ornat

optional nuca 100 g

gem (dupa preferinta) – eu am folosit gem din caise, de casa

Preparare:

  1. Se freaca faina cu untul pana dispar cocoloasele de unt, rezulta un aluat faramicios.

  2. Se adauga smantana si ouale. Se framanta bine. Se face din aluat un sul care se lasa la frigider pentru 2 ore.

  3. Intre timp amestecam nuca sfaramata marunt cu gemul.

  4. Se intinde aluatul intr-o foaie de grosime de 4-5 mm. Se taie cerculete cu o forma speciala, mica sau cu un pahar (mic, ca cel de palinca).

  5. Se monteaza prajiturelele. Se pune gem intre doua cercuri de aluat si se preseaza putin.

  6. Se lasa la cuptorul incins in prealabil intre 20-30 de minute.

fursecuri cu gemSe pot servi si individual, fara gem, la fel ca biscuitii. Se presara cu zahar vanilat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s