Pasca cu branza

Traditionala pasca, cheescak-ul romanesc poate lua multe forme, cu stafide, fara stafide, cu aluat dospit sau fraged. Nu era in plan anul asta dar, cum am facut cozonaccu aluatul ramas am zis sa facem si o pasca.

PascaAluat:

Se prepara ca aluatul de cozonac: se folosesc 1/4 din cantitati (cam 300 grame de aluat). Alternativ puteti folosi aluatul fraged (reteta de cornulete).

Umplutura:

4 albusuri

2 oua intregi

1 kg de branza dulce (branzica de casa)

8-9 linguri de zahar

2 linguri gris

100 g stafide

2 sticlute de rom

Preparare:

Punem intr-un bol stafidele si romul, la hidratat.

paca_albusuriBatem albusurile. Cand spuma e atat de tare incat nu mai curge daca o punem deasupra capului, adaugam zaharul si amestecam.

 

DSC_3518Adaugam branza dulce, cate o lingura, amestecand incontinuu. Adaugam stafidele si romul, amestecam.

 

DSC_3520Adaugam ouale intregi si grisul si amestecam.

 

 

DSC_3516Intindem aluatul in forma. Adaugam deasupra umplutura de branza. Daca e aluat dospit, il umplem cu branza, acoperind cu aluat pe deasupra. Daca e alut fraged putem folosi o forma de tarta, lasand deasupra numai branza.

 

DSC_3522Se unge cu galbenus de ou si se lasa la cuptor cca 40-50 minute. Eu am folosit o forma de silcon pe care nu o recomand nimanui – nu pastreaza forma compozitiei. Recomandate sunt formele din metal.

Spor la gatit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s