Saratele (fursecuri sarate)

Saratelele sunt cele mai populare “rontaieli” ale romanilor. Nu cred ca e sarbatoare la care mama sa nu faca saratele si adevarul e ca merg bine la un pahar de vorba, sau de vin, sau de bere. Merg bine si cand astepti invitati si nu prea ai ingrediente fitoase prin casa.

sarateleIngrediente:

500 g faina

1 pachet de unt

200 g smantana

3 galbenusuri si un ou intreg

sare (1/2 lingurite in aluat si sare grunjoasa pentru presarat)

cascaval (sau branza de capra sau de oaie – eu am folosit de capra)

chimen

Preparare

Dina faina, unt, smantana, cele trei galbenusuri si jumatate de lingurita de sare se face un aluat, amstecand si framantand bine. Aluatul se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider cca 30 min (foarte important). Intre timp, se incinge cuptorul.
DSC_3438Pe masa presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie de cca 5 mm. Se presara cu branza sau cascaval ras, chimen si, eventual, sare mare granule (pentru un aspect mai rustic).

Se taie de lungimea si latimea dorite, ca in imagine.

Se aseaza in tava si se coc la foc potrivit cam 30-35 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s