Pachetele de primavara

pachetele de primavaraCe reteta poate fi mai potrivita pentru primavara decat pachetelele de….primavara. Desi e mai greu sa adunati ingredientele mai exotice, puteti sa le gasiti azi cam in orice supermarket, daca nu ingredientele originale, macar alternative ale lor. Reteta traditionala chinezeasca, proaspata si usoara, este specifica perioadei Anului Nou chinezesc, cand se celebreaza un nou inceput.

ingrediente pachetele de primavaraIngrediente (pentru 20 de rulouri):

2 morcovi

1 pachet de foite de orez

sos de soia (6-7 linguri sau dupa preferinta)

1 mana de muguri de soia sau fasole

2 cepe verzi

1 ardei capia (rosu)

200 g taitei de orez

varza chinezeasca sau salata iceberg (4-5 frunze)

1 ou batut pentru uns foile.

1-2 lingurite de ghimbir proaspat, dat prin razatoare (eu nu am pus ghimbir de data asta)

*Toate cantitatile sunt facultative, puteti pune mai mult sau mai putin din ce va place

Preparare:

Fierbem apa cu putina sare intr-o oala. Cand da in clocot, oprim focul si introducem pastele din orez. Le lasam cam 10 minute, apoi le scurgem de apa.

Urmeaza prepararea compozitiei propriu-zise, care inseamna practic sa tragem in tigaie ingredientele de mai sus. Bineinteles, toate trebuiesc pregatite dinainte, sa le avem la indemana, ca in imaginea de mai sus.

Incingem o tigaie si adaugam putin ulei. Calim ceapa cam un minut. Adaugam pe rand ardeiul, morcovul, salata  iceberg (sau varza chinezeasca), mugurii de soia. Calim bine cateva minute. Adaugam sosul de soia si amestecam. Adaugam taiteii, amestecam bine si apoi stingem focul.

compozitie pachetele primavaraCompozitia finala, scoasa din tigaie, ar trebui sa arate cam asa.

Montajul este similar cu al sarmalelor.

 

DSC_3267Inmuiem o secunda (atentie! nu mai mult), in apa fiecare foaie de orez. Apoi ungem marginile cu putin ou.

 

DSC_3269DSC_3270

Punem 1-2 linguri de compozitie la un capat. Apoi rulam capatul peste compozitie si indoim marginile ca in imagine. Rulam pana la capat.

pachetele de primavaraIncingem ulei intr-o tigaie. Prajim pachetelele cateva minute pana devin aurii si arata ca in imaginea alaturata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s