Prajitura cu gem

Prajitura de efect in 5 pasi simpli.

Pentru cei familiarizati cu gatitul prajitura asta seamana cu prajitura Linzer, insa este mai simpla: ii lipsesc nucile, migdalele si nici chiar tehnica nu am respectat-o intru totul. Asa incat ii voi spune prajitura Hansel si Gretel pentru ca la povestile copilariei mele mi-a zburat gandul in timp ce ma jucam cu firimiturile de coca. Presupun ca este o prajitura perfecta pentru inceput de iarna.

Prajitura gemCu siguranta majoritatea au deja ingredientele prin casa. Pentru prajitura asta am folosit gem de gutui, facut tot de mine, foarte parfumat, asa incat nu am mai adaugat si in aluat coaja de lamaie, vanilie sau scortisoara. Nefiind foarte dulce gemul, am mai adaugat putin zahar si in aluat. Insa, in functie de gem, puteti jongla cu cantitatile de zahar (daca e dulce, nu mai puneti deloc) sau cu condimentele.

Ingrediente:

250 de grame de margarina (sau unt, insa iese mai bine cu margarina)

450 g faina.

3 linguri de zahar

1 ou

1 borcan de gem (dupa preferinta)

zahar pudra pentru ornat

optional: coaja de lamaie, esenta de vanilie.

Preparare:

Preincalzim cuptorul.

  1. Amesteam cu blenderul sau cu mana faina, margarina, oul si zaharul, pana devine de consistenta nisipului ud. Optional puteti adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.
  2. Intindem hartie de copt in tava, ungem cu putin unt/margarina.  Asezam cam 3/4 din aluat in tava, presandu-l cu mana pentru a se aseza intr-un strat omogen. Nu va faceti griji ca nu se intinde ca o coca. E suficient sa-l tasati bine pe fundul tavii. Aluatul ramas trebuie sa fie suficient ca sa il presarati pe suprafata intregii prajituri.
  3. Peste stratul de aluat intindem gemul, uniform.
  4. Peste gem, presaram firimiturile de aluat ramas.
  5. Coacem la cuptor la foc mediu 30 de minute.

Asteptam sa se raceasca si ornam cu zahar pudra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s