Sarmale in foi de varza

A lipsit prea mult timp de pe blog reteta de capatai a romanilor la orice sarbatoare: sarmalele. Mai jos o reteta tipic ardeleneasca, pentru sarmale mari cat foaia de varza, consistente si savuroase.

Ingrediente: 

2 verze murate

1 kg de tocatura: carne de vita si carne de porc (am cumparat carnea gata tocata).

sunculita afumata (dupa gust)

bulion

piper, sare

500 ml bulion

2 cepe

un manunchi de marar sau cimbru

1 cana de orez

foi de dafin

Preparare:

Ceapa se taie marunt.

Intr-o tigaie se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajesc cateva minute.

Tocam in robot costita afumata.

sarmalePreparam tocatura: in carnea tocata adaugam costita afumata, sare dupa gust, piper dupa gust, bulionul, ceapa, mararul (sau cimbrul) si orezul. Se amesteca toate ingredientele.

 

 

sarmaleSe pregatesc foile de varza, curatandu-se cotoarele. Se adauga umplutura in fiecare foaie si se impatureste. Pentru a vedea procedeul de impaturire a sarmalelor vedeti reteta de Pachetele de primavara.

 

sarmalePregatim oala. Ungem o oala suficient de incapatoare cu untura. Pe fundul oalei punem sorici afumat sau bacon. Asezam sarmalele. Presaram deasupra 2-3 foi de dafin. Lasam oala la cuptor, cu capacul pus, cam 2 ore. Scoatem capacul si mai lasam la rumenit 30 min.

 

sarmaleSe savureaza cu moderatie si cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s