Chec in doua culori

Am incercat azi o reteta simpla si economica de chec. Nu aveam mari sperante, uitasem sa cumpar unt, pentru reteta pe care o fac de obicei. Am avut surpriza sa iasa un chec “bine crescut” si foarte gustos.

dsc_9382Ingrediente:

250 g faina

220 g zahar

7 linguri de ulei

4 oua

3 lingurite de cacao

100 ml lapte

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

Preparare:

dsc_9385Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma, pana cand aceasta nu mai curge din vasul intors in jos. Se adauga zaharul zi saharul vanilat, apoi se amesteca cu mixerul pana cand se transforma intr-o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, ca la maioneza, dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca.

 

dsc_9388Praful de copt se amesteca cu faina, dupa care totul se toarna peste amestecul de oua. Se amesteca pana la omogenizare.

 

 

dsc_9391Intr-o cana se amesteca cacaoa cu laptele. Se adauga 3 linguri din compozitie.

 

 

dsc_9394Se unge o tava de chec sau cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt. Se toarna compozitia. Peste ea se toarna compozitia cu cacao si se amesteca incet, de sus in jos pentru a obtine un efect marmorat. In reteta aceasta eu nu am amestecat, lasand doar o crusta de ciocolata la suprafata.

Se incinge cuptorul, se coace checul cca 30 de minute la foc mediu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s