Pandispan cu mere si merisoare

Pandispan cu mere si merisoare

Gataaa, s-a dat startul la sezonul placintelor si altor bunatati la cuptor asa ca stati pe aproape! Pentru inceput, o delicioasa reteta originala marca “mama” – pandispan cu mere si merisoare (sau stafide).

Ingrediente: 

1 pachet de unt

250 g de faina

250 g de zahar

2 oua mari (sau 3 mici)

50 g (1 pliculet de merisoare) deshidratate – cantitate ajustabila dupa gust. Sau 100 g merisoare proaspete.

2 mere mari (sau 3 mici)

1 lamaie

2 sticlute esenta de rom

1 plic praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

2 pliculete zahar vanilat

Preparare:

  1. Pregatim ingredientele: se aduc untul si ouale la temperatura camerei; se pun merisoarele la hidratat in rom; merele se rad si se stropesc cu zeama de lamaie; coaja de lamaie se rade si se amesteca in mere.
  2. Se freaca untul moale cu zaharul pana se albeste compozitia.
  3. Se bat ouale intregi.
  4. Se amesteca faina cu praful de copt, cu bicarbonatul si cu zaharul vanilat.
  5. Amestecam toate ingredientele: se amesteca merele cu merisoarele (cu tot cu romul ramas), cu compozitia din faina si cu oule batute.
  6. Se pune in tava si se lasa la cuptor (incins dinainte) cca 40 min. Se scoate pandispanul si se testeaza cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt in interior (daca nu ramane compozitie pe scobitoare e copt, daca ramane, mai lasati cca 10 min si testati din nou).
  7. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar vanilat. Pofta buna!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s