Varza a la Cluj

varza a la cluj

Am fost de multe ori la Cluj, insa nu am gasit pe varza a la Cluj, oare care o fi explicatia đŸ™‚ Demult vroia sa incerc reteta asta si in sfarsit am lasat lenea la o parte si m-am pus pe treaba. Iata mai jos ce a iesit.

Ingrediente:

1 varza mare

800 g carne tocata (amestec vita si porc). Personal prefer carnea de vita.

2 cutii rosii in bulion

1 cana de orez

1 ceapa

Condimente: marar, cimbru, boia, piper, sare

Preparare:

  1. Se pune orezul la fiert, se lasa pana cand e fiert pe jumatate. Se toaca varza (cu un cutit, nu prin razatoare) si se pune la calit intr-un vas incapator impreuna cu o cana cu apa si sare. Se caleste pana cand se inmoaie.
  2. Se curata si se toaca marunt ceapa. Se caleste in tigaie (in care am pus in prealabil ulei), se adauga carnea tocata si sare, piper, cimbru dupa gust. Se adauga jumatate din cutia de rosii in bulion, sau 4-5 linguri de bulion. Se caleste pana cand carnea e bine facuta si se ia de pe foc.
  3. Dupa ce orezul a fiert pe jumatate, se adauga peste carnea tocata, se amesteca bine si se ia de pe foc.
  4. Se aseaza compozitia in tava. Se aduaga pe fundul tavii 2-3 linguri de ulei si 4-5 linguri de bulion sau de rosii in bulion. Se adauga jumatate din cantitatea de varza. Peste varza se pune compozitia de carne si orez. Se toarna bulion pe deasupra. Se adauga restul de varza, peste care turnam tot bulionul ramas. Se poate orna cu felii de rosii.
  5. Se pune la copt in cuptorul preincalzit cca 1 h, pana cand varza e rumenita pe deasupra.

Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s