Din camara

Gogonele murate

GogoneleRapid rapid, cateva rosii verzi, apa si condimente si intr-o ora avem catea borcane de gogonele numai bune in zilele reci de iarna, langa fripturica.  Aceasta este o reteta de muraturi in saramura, fara otet. Ingredientele sunt simple.

Citeste reteta

 

 


 

Frunze de vita de vie pentru iarna

Frunze de vitaDesi natura e acum tarzie vita se scutura deja de frunze, revin cu o reteta pe care am amanat sa o pun pana acum: pregatirea frunzelor de vita de vie pentru iarna. Conservate corespunzator, frunzele de vita de vie se pot folosi cu succes in prepararea sarmalutelor, si cred ca multi dintre noi se gandesc deja la meniurile de sarbatori.

Citeste reteta

 

 


 Gem de gutui

Gem de gutuiAm crescut cu un gutui in curte prin urmare am invatat sa ma bucur de aceste fructe in nenumarate feluri: gem, peltea, gutui coapte, mancare de pui cu sos de gutui etc. Astazi vom face gem de gutui (gutuile din reteta si pozele sunt din mai sus mentionatul copac).

Citeste reteta

 

 

 


 Gem de pere

medium_3423943108Mmmm….a venit toamna si s-au umplut pietele de fructe parfumate. Moi si zemoase, perele sunt unele dintre fructele mele favorite asa ca le-am ales pentru reteta de astazi.

Citeste reteta

 

 

 


Castraveti murati de vara

Castraveti murati in saramuraVremea muraturilor a trecut demult, insa de ce nu ai de aia ti-e dor. Cred ca muraturile sunt cele mai bune vara, cand de obicei lipsesc din bucatarie. Prin Ardeal se pun castraveti la murat si vara, muraturi usoare, racoroase.

Citeste reteta

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s