Retete traditionale

gulas

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umplutiSimplu si rapid, cand vrei sa impresionezi sau pur si simplu sa gatesti ceva usor. Pentru varianta vegetariana ignorati sunca.

Citeste reteta

 

 

 


 Dovlecei (si alte legume) la cuptor

dovlecei la cuptorPrea multi dovleci se incumeta sa se iveasca zilele astea pe piata, asa de multi ca e pacat sa-i irosesti, sa nu incerci ceva nou. Si iata o reteta simpla si foarte foarte sanatosa, fara pic de ulei si cu multe legume.

Citeste reteta

 

 


 Gulas de vita

gulasO recenta vizita in Cluj mi-a desteptat o incredibila pofta de gulas. Am zis ca daca aici nu mananc un gulas adevarat atunci unde? (e adevarat ca am mancat si la mama lui). A fost cat pe ce sa incerc unul, nu zic unde, undeva in centru, dar bine ca nu am facut-o ca unguroaicele de langa mine au strambat din nas (si pe buna dreptate) la gulasul cu cartofi si fara pic de galusca ce se servea acolo. Si asa cand am ajuns la mama am dat comanda si am avut parte de un gulas cum nici la Budapesta nu am mancat. Citeste reteta

 


 Ardei umpluti

DSC_3596In ultima vreme am din ce in ce mai mult pofta sa incerc retete traditionale, iar legumele de sezon imbie la asta. Legume proaspete gasesti peste tot si trebuie doar sa dai o raita prin piata ca legumele parca iti spun singure ce sa mai gatest.

Citeste reteta

 

 


 Mancarica de fasole (tucara) cu piept de pui

Mancare de fasole verdeNu pot sa trec pe langa  tarabele pline de verdeturi fara sa-mi lasa gura apa la vederea minunatelor pastai fragede de fasole noua, tucara cum ii spune mama. Si cand mai vad ca altii mi-au si luat-o inainte pregating prima mancarica de fasole noua pe anul asta, ma pun pe treaba.

Citeste reteta

 


 

Leave a comment